Вже чотирьох голодуючих забрала “швидка” – опозиція просить припинити голодування

Лип 14, 2012

У суботу вранці “швидка” забрала вже четверту учасницю голодування на знак протесту проти “мовного” закону біля Українського дому.

Як повідомляється на сторінці активістів у соцмережі, 21-річну Ольгу Довганюк з Івано-Франківська забрала швидка у зв’язку із значним погіршенням її стану.

Разом з нею поїхав ректор Києво-Могилянської Академії, де вона навчається, Сергій Квіт та її друзі.

Довганюк голодує з 7 липня на знак протесту проти прийняття “мовного” законопроекту.

Раніше на численні звернення небайдужих людей дівчина зазначала: “Я звичайно дякую усім, то про мене турбується. І тим, хто просить мене припинити голодування. Але іноді так хочеться написати у відповідь: приїдьте під Український Дім та підтримайте нас насправді”.

Як відомо, раніше швидка забрала з-під Українського дому ще трьох голодувальників, а саме Аню Ющенко, Катерину Аврмачук та Анатолія Пікуля. У лікарні обидвом дівчатам відмовили у госпіталізації, а Аню Ющенко міліція допитала і провела обшук у неї вдома.

Продовжують голодувати 10 чоловік, у суботу до них приєдналася ще одна людина, повідомляється на сторінці групи.

Тим часом, як повідомляє Українська правда, опозиція закликала активістів припинити голодування і приєднатися до її акції.

“Сили тих людей, які голодують, ще нам знадобляться. Я хотів би, щоб вони закінчили голодування. Але ця акція буде мати своє продовження”, – сказав Кличко на прес-конференції 13 липня. Водночас в ОО “Батьківщина” відзначили, голодування під Українським домом виконало свою місію.

“Життя іншої людини, цілком очевидно, не є цінністю для Януковича, а чиясь смерть не зменшить його паталогічної жадоби до збагачення і не внесе жодних коректив в напружений бізнес-план цього так званого президента”, – йдеться в заяві.

Саме тому, згідно з повідомленням, Об’єднана опозиція “Батьківщина” і започатковує широкий рух “Україна проти Януковича”, що розпочнеться 16 липня.

Натомість, як повідомляється на сайті “Батьківщина”, народний депутат від НУ-НС Олесь Доній закликає опозицію підтримувати голодуючих біля Українського дому та не допустити, аби ця акція була використана для розколу демократичних сил.

О. Доній закликає громадськість не ізолюватися від політиків, а політиків не залишати голодувальників без уваги.

“Це було б коректно, адже подолати «махіну» русифікації можна лише спільним фронтом”, – підкреслив він.

Медіа-портал VIDIA

Читайте також

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако
Важливе, Новини, Світ
0 shares0 views

Українка стала гостею благочинного Гала-вечора князя Монако

vidia.ua - Вер 29, 2019

Українська продюсерка Марія Гражина Чаплін стала гостею найпрестижнішого заходу Монако - Monte-Carlo Gala for the Global Ocean, який відбувся 26 вересня, повідомляє VIDIA.…

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва
Публікації, Україна
0 shares0 views

З істоіії українців діаспори. Шлях до волі Никифора Григоріїва

vidia.ua - Вер 26, 2019

Нещодавно, побачило світ біографічне дослідження, присвячене першому  директору Української служби «Голосу Америки» Никифору Григорієву. Це – монографія кандидатки історичних наук, доцентки Київського національного…

У Чикаго поховали духовного батька української громади
Важливе, Світ
0 shares0 views

У Чикаго поховали духовного батька української громади

vidia.ua - Бер 16, 2019

Отець Мирон Панчук, священик Єпархії св. Миколая, Української Католицької Церкви, відійшов у вічність в Чикаго 9 березня і був похований 15 березня на…