Депутати почали голодування, вимагаючи скасувати мовний закон

Лип 03, 2012

Народні депутати фракції НУ-НС почали голодування біля Українського дому в Києві, вимагаючи скасування мовного закону, передає «Радіо Свобода».

«Прямо на сходах біля Українського дому депутати почали голодування, вимагаючи скасування злочинного закону про засади державної мовної політики», – заявив депутат фракції НУНС В’ячеслав Кириленко.

За його словами, безстрокове голодування біля Українського дому  почали він, Ксенія Ляпіна, Володимир Мойсик, Іван Стойко та інші.

Кириленко наголосив, що депутати будуть голодувати «доти, доки так звана більшість не скасує цей закон». При цьому він зазначив, що депутати мають намір продовжувати голодування, доки цей закон не буде скасований, незважаючи на те, що на 6 липня заплановане закриття 10-й сесії.

Він наголосив, що це пов’язано з тим, що більшість брутально ухвалювала відповідний закон. Зокрема, сказав Кириленко, не була дотримана процедура, профільний комітет Ради не розглянув усі поправки і не дав своїх висновків.

Раніше сьогодні Верховна Рада України 248 голосами ухвалила скандальний закон про засади державної мовної політики, як запевняють очевидці, із грубим порушенням законодавства. Біля Українського дому у Києві збираються протести проти цього закону.

Медіа-портал VIDIA

Читайте також

Культурна дипломатія в дії: У Чикаго покажуть роботи 32 українських митців
Світ
0 shares0 views

Культурна дипломатія в дії: У Чикаго покажуть роботи 32 українських митців

vidia.ua - Жов 11, 2018

12 жовтня в Українському інституті сучасного мистецтва в Чикаго відбудеться відкриття виставки "Сучасна українська графіка", повідомляє VIDIA.ua з посиланням на Генеральне консульство України в…

Як закінчувалася «дружба народів»: п’ять фактів порушення Росією договору
Україна
0 shares0 views

Як закінчувалася «дружба народів»: п’ять фактів порушення Росією договору

vidia.ua - Сер 31, 2018

Президент України Петро Порошенко пропонує розірвати договір «Про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною та Росією», що «з вини Москви вже давно став…

Аеропорт «Бориспіль» урочисто відзначить старт першого рейсу Ryanair
Україна
0 shares0 views

Аеропорт «Бориспіль» урочисто відзначить старт першого рейсу Ryanair

vidia.ua - Сер 31, 2018

Урочистий запуск першого рейсу авіакомпанії Ryanair «Київ-Бориспіль – Берлін-Шенефельд» відбудеться 3 вересня у Міжнародному аеропорту «Бориспіль». Про це повідомляє VIDIA з посиланням на…

  • Vasil

    Ale…Itak polovyna utikla z Ukrainy

  • Ольга

    Свідомі громадяни! Ми маємо підтримати протистояння бандитам при владі! Не будьмо спостерігачами! Всі до активних дій! Хто чим допоможемо сьогодні, щоб завтра в кайданах не гнали наших дітей з України!

  • Анатолій

    Нехай погоголодують, ато зажралися!!!! Голод розуму добавляє. А простим людям голодувать ні дочого, вони і так уже 20 років не доїдають.

  • Генадій

    Налякали їжака оголеною волохатою кінцівкою…